100 CEOs tekenen overeenkomst voor duurzame groei

Op het Wereld Economisch Forum in Davos tekenden vorige week meer dan 100 CEOs van grote bedrijven waaronder Friesland Campina en Unilever een overeenkomst voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De jaarlijkse vergadering van het Wereld Economisch Forum vond dit jaar plaats van 17-20 januari in Davos, Zwitserland. 3000 aanwezigen volgden lezingen en discussieerden over het thema ‘responsief en verantwoord leiderschap’. Rondom dit thema werd een verdrag gepresenteerd dat dient als een praktische handleiding voor mondiale uitdagingen.

“Een nieuw model van responsief en verantwoord leiderschap is nodig om ons te richten op de uitdagingen waar de wereld voor staat, van veiligheid tot de vierde industriële revolutie, met lange termijn- en actiegericht denken en solidariteit op nationaal en globaal niveau – Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter Wereld Economisch Forum

Door het verdrag voor responsief en verantwoord leiderschap te ondertekenen, beloven bedrijven lange termijn winst voor de samenleving te verkiezen boven financiële winst op korte termijn. Open dialoog met stakeholders en het gebruik van de SDGs zijn hierbij essentieel.

” We moeten het lef hebben om een langere termijn ‘Noorderster’ te volgen om werkelijk vooruitgang te boeken en echte waarde te creëren voor stakeholders.” – Frans van Houten CEO Koninklijke Philips

Lees het verdrag hier (EN)

Bronnen: Weforum, Youtube