Een film, les en website over de energietransitie van Nederland.

Wij zijn het eerste land dat een film maakt die de energietransitie naar 2050 in zijn geheel vertelt aan haar bevolking. Want daar is de film voor bedoeld: het wordt aangeboden aan de educatie van Nederland: het onderwijs. En dan ook echt van basisschool, middelbaar, mbo, hbo tot en met universiteit. Dus moet het ook een verhaal zijn dat voor iedereen te begrijpen is.

Een volksvertelling.

We hebben twee jaar gewerkt aan deze korte film. Maar hoe laat je de energietransitie zien in twaalf minuten? Het is geen technisch of systemisch verhaal. De animatiefilm heeft de vorm van een volksvertelling. Dat is iets wat voortkomt uit onze eigen cultuur en dus bij ons hoort… Een positief narratief over een transitie waar we klaarblijkelijk al middenin zitten. Het doel is het creëren van bewustzijn. Het laat zien hoe wij zorgen voor ons land van morgen. Morgenland.

Gratis energietransitie-les voor iedereen.

Deze website is gemaakt om de energietransitie uit te leggen aan alle inwoners van Nederland. In het Nederlands en het Engels. Als ingang hebben we gekozen voor het onderwijs. Je vindt hier film én bijbehorende les voor elk type onderwijs. Met een lesbrief en achtergrondinformatie voor de docent. Film en les bestrijken één lesuur, of meer als klas en docent dat willen. Het is hier gratis te vinden voor de basisschool vanaf groep 6, vmbo, mbo, hbo, universiteit, post- doc en/of een workshop voor professionals en organisaties. Daarmee kan elke inwoner van Nederland een complete indruk krijgen van de energietransitie waar wij nu allemaal deel van uitmaken.

Morgenland zorgt voor bewustzijn.

Ons belangrijkste streven met deze productie: bewustzijn creëren bij de inwoners van ons land over de energietransitie waar we nu middenin zitten. Op deze site zie je in film én les wat Nederland op energiegebied allemaal doet om klimaatverandering te stoppen en hoe jij van jouw kant kunt meedoen aan een schonere wereld.

Bekijk website, film en les op www.morgenlandfilm.nl