AdoptIDee

AdoptIDee is een initiatief van PNO Consultants en laat scholieren uit groep 6 en 7 de handen ineen slaan met innovatieve bedrijven  uit Groningen en Haaksbergen. Door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over ‘echte’ innovatie-uitdagingen van bedrijven komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en daaraan gerelateerde werkgebieden.

AdoptIdee breidt uit naar Haaksbergen en Leeuwarden

Om van elkaar te leren, het onderwijs te dynamiseren én terminale serieusheid onder ondernemers tegen te gaan. Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende ondernemingen, bedenken scholieren in kleine groepen een oplossing en werken dit uit in een concept. Zo helpen leerlingen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemer van de toekomst. Een win-win situatie!

AdoptIDee 2019 — een groot succes

Dit jaar vond de tweede editie van AdoptIDee plaats. En dat was een groot succes! De scholieren kwamen vrijdag 21 juni samen in De Oosterpoort om hun ideeën te pitchen aan de deelnemende ondernemers. Alle leerlingen, docenten en ondernemers waren ontzettend enthousiast. Een aantal ondernemers zijn zelfs daadwerkelijk aan de slag gegaan om de door de kinderen gepresenteerde ideeën om te zetten in prototypes.

Bekijk de video en proef de fijne sfeer op de dag van alle presentaties en kom meer te weten over de creatieve ideeën van alle enthousiaste leerlingen ->> https://youtu.be/Uk7-odNbS5s

AdoptIDee 2020: Kick-off in Haaksbergen en corona update

Tijdens de inspirerende kick-off op 3 maart in Haaksbergen trapten we vol enthousiasme AdoptIDee 2020 af. Echter hebben de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus helaas ook gevolgen voor AdoptIDee in Haaksbergen. Het grootste deel van de deelnemende bedrijven kunnen tot 6 april helaas geen scholieren ontvangen. Een besluit waar wij volkomen achter staan, want veiligheid staat te allen tijde voorop.

Daarom hebben we besloten om AdoptIDee in Haaksbergen uit te stellen tot nader bericht. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dan op social media.