De officiële tekst van de 17 doelen (goals) en 169 subdoelen (targets) bestaat uit een opsomming van ongeveer tien pagina’s en is daardoor moeilijk verteerbaar en/of toegankelijk. De interactieve mindmap maakt dit geheel veel aantrekkelijker. Enerzijds kun je focussen op bepaalde doelstellingen, anderzijds kun je dwars door het geheel zoeken op bepaalde woorden. Alle doelen zijn voorzien van een hyperlink naar de corresponderende bladzijde op de website van de Verenigde Naties. Inzoomen kan tot 300%. De interactieve mindmap kent ook een presentatie-mode. Je kunt dan stap-voor-stap door alle doelen en subdoelen wandelen.

De “content” is beschikbaar in verschillende taaledities, momenteel Engels, Spaans, Frans en Nederlands. De besturing geschiedt in de taal van de browser als het Chinees, Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands of Russisch betreft en anders in het Engels.

De interactieve mindmap bestaat uit een enkel HTML5-bestand. Ze is online of als download te openen in een internet browser; ook op een smartphone. Het bronbestand is gemaakt met Corel (voorheen Mindjet) Mindmanager 2020. Ook het bronbestand is te downloaden. Condities: gratis, Creative Commons BY licentie.