Soroptimistclub Wassenaar-Voorschoten en de Groene Meent Wassenaar maken samen van de – hoge -nood een deugd: Ze roepen de inwoners op om massaal wc-rollen te hamsteren.

Wassenaar is sinds 2019 Gemeente voor Global Goals. Wat deze 17 Duurzame Doelen en het hamsteren van wc-papier met elkaar te maken hebben? In Wassenaar alles. 

Als je in Wassenaar woont kan je de komende drie weken wc-papier van The Good Roll bestellen- elke rol heeft  een vrolijke wikkel met deze 17 duurzame doelen erop. Met de aankoop van een doos van 24 rollen dien je gelijk 10 van deze 17 doelen. Zo maakt je elke keer als jij je billen afveegt de wereld een beetje beter.

Dit wc-papier is 100% gerecycled en in Europa gefabriceerd. We kappen hiervoor dus geen bomen en werken zo aan Global Goal nummer 15 – leven op Aarde. Met een deel van opbrengst financiert The Good Roll Foundation de bouw van toiletten in Ghana, onder andere bij scholen. Veel meisjes in Ghana gaan niet naar school als ze ongesteld zijn – bij gebrek aan veilige, schone en goede toiletten. Dat heeft effect op de (school)carrière van deze leerlingen. De Soroptimisten strijden voor de rechten en gelijke kansen van vrouwen en meisjes en werken al jaren aan Global Goal nummer 5 – gendergelijkheid en Global Goal nummer 6 – schoon water en sanitatie.

Dus wordt er dit jaar nogmaals- en dit keer ongegeneerd- gehamsterd in Wassenaar. En werkt onze gemeenschap bewust mee aan het verwerkelijken van de Global Goals. Wil je weten welke andere doelen ook worden gediend in het kleinste kamertje? Kijk dan op www.wassenaar4globalgoals.nl.