Financieel Nederland zet zich in voor de SDGs

Financieel Nederland committeert zich aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Vandaag nodigden 18 financiële instituties de regering en de Nederlandse Bank (DNB) uit om gezamenlijk de SDGs te ondersteunen.

Het is voor het eerst dat er banken, pensioenfondsen en andere grote namen in de financiële wereld samenkomen rondom de SDGs. Er is een speciale agenda opgezet voor de betrokken financiële sector, de SDGI. Om de doelen in 2030 te behalen is er 5000 tot 7000 miljard dollar aan investeringen nodig, dit is zonder kapitaal van institutionele en private beleggers niet mogelijk, aldus SDGI.

Op de SDGI-agenda staan vier verschillende hoofdpunten waar de organisaties zich mee gaan bezig houden. Zo zetten de ondergetekenden zich bijvoorbeeld in voor het verkrijgen van investeringen voor de SDGs en het normaliseren van deze investeringen. Onder andere de ING, Achmea en Nationale Nederlanden hebben de SDGI-agenda al ondertekend. Vandaag is tijdens de Global Impact Investing Network bijeenkomst de agenda aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking overhandigd.

Het rapport ‘Building Highways to SDG Investing’  is vandaag gepubliceerd op www.sdgi-nl.org.

Bron: www.sdgi-nl.org

Beeld via Pixabay